esmaspäev, 4. mai 2009

Uudised Prangli saarelt

Kuna siiani on see ajaveeb kajastanud palju infot Habaja piirkonnas toimuva kohta, siis nüüd on mul hea meel panna üles infot Prangli saarelt.

Ja Carmen kirjutab sellest, kuidas saarel lapitehnika kursus toimus:
Prangli saarel toimus 19-20 märts projekti „ Eesti käsitöö – eile, täna , homme raames“ Esimene koolitus, mille nimi oli „ Lapitehnika – eile, täna , homme“. Koolitusel osales 18 tublit Prangli saare naist .
Koolitusel võeti läbi mitmeid einevaid lapitehnika võtteid ning lõputööks oli lapiteki kokkupanek, mille käigus kursusel osalejatel valmisid väikesed lapitehnikas toolikatted.
Koolituse juhendaja oli eesti tuntud tekstiilikunstnik ja OÜ Ene Pars Disain juhataja
Ene Pars, kes väga arusaadavalt ja huvitavalt kirjeldas ja õpetas lapitehika olemust ja võtteid.
Peale antud koolitust, on lapiteki pisik haaranud Prangli saare elanikke selliselt, et juba üle kuu aja peale antud koolitust käivad saare naised koos ja valmistavad väga huvitavaid ja kauneid esemeid lapitehikas.
Oleme veendunud, et antud koolitus annab Prangli saare käsitöö valmistajatele suuremat motivatsiooni edaspidi oma valmistatud töid ka turustada ja seeläbi ka elatist teenida . Tulevikus on plaanis Prangli saarel lapitehnika koolituste seeriaga ka edaspidi jätkata ning tuua saarele huvitavaid ja mitmekülgseid antud teema koolituse juhendajaid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar