reede, 8. mai 2009

Motivatsioonikoolitus Võtikmetsas

Kolmapäeva õhtul kell 17.00 kogunesid projekti partnerid Kõue valda, Võtikmetsa puhkemajja, et osaleda ühisel koolitusel ja jagada muljeid seni toimunud käsitöökursuste kohta.
Tutvumisringis saadi teada, kes kust pärit, kes kelle naaber, mis käsitööd harrastatakse jne jne.
(fotode autor R.Rosar)





Tutvumisring

Siis kuulasime dr. Riina Raudsiku ettekannet stressi füsioloogist ja psühhosomaatilistest haigustest. Ettekande käigus saadi teada, kuidas reageerib aju stressile, kuidas vastab keha stressile ja mis haigused siis tekivad kui stress on suur. Samuti saadi ülevaade sellest, missuguseid signaale väljastab organism kroonilise stressi tagajärjel. Dr.Raudsik jagas ka nõu, kuidas kroonilise stressi vastu võidelda ilma ravimiteta.

Kui loeng kuulatud, siis alustati filmi vaatamist koos kohvi ja magusate suupistetega. Film, mida vaadati haakus väga hästi loengu teemaga, sest inimese mõtetel on tohutu jõud.

Natuke lähemalt filmist. Linateose inglise keelne pealkiri kõlab nii - "What the bleep? Do we k(now)?" ja seda saab YouTube`st ka tsekkida. WTBDWK!? on läbi aegade väga edukas dokumetaalfilm, mida on näidatud 30 riigis. Peaosas on kurt-tumm Marlee Matlin ja 14 teadlast. Filmi jooksul püütakse leida seoseid inimese teadusliku ja hingelise olemuse vahel. See ei ole lihtlabane mängufilm, vaid film, mis paneb inimesed mõtlema. Mujal maailmas on tänu sellele filmile tekkinud Bleep study groups ehk vestlusgrupid. Seda sellepärast, et pärast filmi vaatamist on inimestel tekkinud soov rääkida sellest, mida filmis nähti.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar