pühapäev, 25. jaanuar 2009

Saame tuttavaks!

MTÜ HABAJA KÜLADE SELTS
„Habaja Piirkonna Külaarendamise Selts" alustas oma ametlikku tegevust 2005. aasta aprillis. Aasta varem tegutses külaaktiiv. Oma ettevõtmistega on suurt tähelepanu pööratud kohaliku elanikkonna ühistegevuse aktiviseerimisele ja külade elu parendamisele. On läbi viidud mitmed küla talgud, et ümbritsev keskkond oleks korrastatud.Kodukandipäeva raames paigaldati Habaja küla kirjalikku esmamainimist tähistav kivi, valmis ajaleht „Habaja 585“ ja fotomaterjal, ettevõtmisi on kajastatud ka ajalehes „KõueKuulutaja“. Mittetulundusühing muutis oma nime 2007.aastal – Habaja Külade Selts.Selts on korraldanud tunnusüritusena aasta suurimat pidu – Habaja küla jaanituld. Selts teeb koostööd valla teiste huvigruppidega – Habaja Rahvasprodiklubi (RSK), Habaja Avatud Noortekeskusega ja Habaja piirkonna eakatelubiga „Hõbejuus“ . Eestvedaja RIINA ROSAR
PRANGLI SAARE TALURAHVAMUUSEMI SELTS
Asutatud 2006.aastal. Põhitegevuseks on olnud Prangli saare muuseumi ehitus, sellega seoses muuseumi eksponaatide soetamised ja muuseumi ehitustööd. Püüame oma vabatahtlikul initsiatiivil ja omafinantseeringust pidevalt kohalikke elanikke teavitada ja abistada vanade Prangli saare hoonete renoveerimisel ja taastamistöödel. Teeme tihedalt koostööd Prangli saarte külade Ühinguga, SA Viimsi muuseumid, kellega koos koostame raamatut Aksi saarest ehk väike-Pranglist. Prangli saare muuseum on registreeritud ka riiklikus muuseumite registris.Korraldame õppepäevi, ekskursioone jm. sõite Aksi ja Keri saarele, kuhu regulaarset laevaühendust pole. Teeme sõite oma kaatriga, mis mahutab 7 inimest. Korraldame kõigile huvilistele ekskursioone ja matkasid saarel. Eestvedaja CARMEN OTT.
TAGA-NABALA KÜLADE SELTS
Loodud 23. juulil 2004. aastal. On korraldatud kokkusaamisi külade elanikele Paekna palvemajas, toimunud on ühised jaanipäevad ja vastlapäevad. Külades tegutseb juba kauemat aega kunstiring lastele, mis käib koos 2 korda nädalas. Täiskasvanud võtavad osa tantsu- ja näiteringist. Traditsiooniline üritus meie küladel on oma tantsupidu, mis 2009. aastal toimub juba 5.-ndat korda. Eestvedaja MILVI RAUDLAM.
VABAAJAKESKUS "VANAD JA NOORED"
Loodi 2006.a. 1.veebruaril eesmärgiga luua koolituskeskus nii lastele, nooretele kui täiskasvanutele, kes otsivad oma elus uusi väljakutseid, tahavad tundma õppida iseennast, on valmis loovalt tegutsema ning alati on avatud elukestvale õppele. Üheks põhieesmärgiks on eesti käsitöö elustamine, kooskäimiseks vastavate ruumide sisustamine ja käsitöö arendamine kui elatusvahend ja kultuurinähtus. Eestvedaja MARIANNE ROSENFELD.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar