esmaspäev, 4. mai 2009

Uudised Jüri alevikust

Marianne kirjutab Jüris toimunud käsitöökursuste kohta:

Projekti kestuse ajal on Jüri alevikus läbi viidud siidimaali- ja nahkehistöö töötoad 4 korral ning kangastelgedel kudumise abc kursus 4 päeval. Arvestades Jüris elavat inimeste rohkust, oli väga üllatav, et osalejate arv jäi nii tagasihoidlikuks. Ju siis on Jüri alevik muutunud tõeliseks „magalaks”, kust inimesed hommikul vara ruttavad tööle ja õhtul.... tegeletakse kindasti oma huvidega, kuid paraku ei kuulu selle hulka ühiskäsitöö tegemine. Või ei osanud meie õiges kohas ja õigel ajal teha reklaami. Sest ei toonud rahvast kokku reklaamlehtede paigaldamine kaupluste seintele, raamatukokku ega levitamine külavanemate listi kaudu.

Aga igas olukorras on ju väljapääs ja see tuleb leida. Meie saime lõpuks oma „nupukese” avaldada „Rae Sõnumites” ja pärast seda hakkas tulema positiivset tagasisidet. Tundub, et Rae vallas tervikuna on käsitöö tegijaid ikka rohkem, kui algselt Jüri alevikust välja paistis.

Töötoad siiski õnnestusid, sest kohaletulijad jäid väga rahule ning valmisid ilusad tööd, mida näitame kõigile 31. mail peetaval Harju külade Maapäeval toimuval näitusel.

Siidimaali õppimine


Nahkehistöö



Käepaelad

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar